ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: «Muzikālais pavasaris» kultūras namā «Rota»

Uldis Veilands

2013. gada 10. maijs 22:40

7714
FOTO: «Muzikālais pavasaris» kultūras namā «Rota»

Piektdienas vakarā ar diviem saviem muzikālajiem kolektīviem – bērnu vokālo ansambli «Rotiņa» un kamerkori «Mītava» – ikgadējo pavasara koncertu rīkoja  Agija Pizika. Šoreiz – mājīgajā un nesen atjaunotajā, bet ne pārāk ietilpīgajā kultūras namā «Rota».

No kultūras nama «Rota» vārda atvasināts arī bērnu vokālā ansambļa «Rotiņa» nosaukums. (Tagad gan saviem mēģinājumiem «Rotiņa» izmanto telpas pilsētas centrā, uz kurieni vecākiem bērnus vieglāk izvadāt.) «Rotiņas» jaunākā grupa nupat aprīlī uzvarēja vokālās mūzikas konkursā «Balsis 2013», turklāt visas Latvijas mērogā.

«Labi uzstājāmies Zemgales skatē, kas notika Jelgavas 4. vidusskolā, un iekļuvām finālā. Bijām bezgala priecīgi par to vien, ka tikām uz finālposmu Rīgā. Paskatījos rezultātus citos reģionos un sarēķināju, ka «Rotiņai» ir ceturtā punktu summa. Nodomāju – ļoti labi būtu finālā kādu apsteigt un iekļūt godalgoto trijniekā. Bet galu galā sanāca pirmā vieta... Tas ir milzīgs gandarījums, kad tu ņemies, ņemies un ir arī rezultāts,» neslēpj «Rotiņas» dibinātāja un vadītāja Agija Pizika.

Visu trīs vecuma grupu «Rotiņas» dziedātāji uzstājās piektdienas koncerta pirmajā daļā, bet otrā bija atvēlēta citam A.Pizikas lolojumam – kamerkorim «Mītava», kas Jelgavas pilsētas koru skatē  izpelnījās augstākajai pakāpei atbilstošu punktu summu, tāpēc ne tikai pārliecinoši iekļuva vasaras Dziesmu svētku dalībnieku skaitā, bet piedalīsies arī koru karos Latvijas Universitātes aulā, kur sacentīsies ar tādiem koriem kā «Maska», «Balsis», «Kamēr...».

Koncerta beigās kamerkorim pievienojās arī «Rotiņas» dziedātāji un drošākie no skatītājiem.

Foto: Agris Samcovs