ZZ.lv ARHĪVS

23.maijā iemūrēs vagonu rūpnīcas pamatakmeni

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 10. maijs 11:42

1040
23.maijā iemūrēs vagonu rūpnīcas pamatakmeni

Šodien uzņēmums «UVZ Baltija» masu medijiem izsūtījis ielūgumus uz svinīgu ceremoniju par godu lielgabarīta dzelzceļa kravas vagonu rūpnīcas celtniecības sākšanai, kas paredzēta 23.maijā.

Pasākuma laikā tiks ierakta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. 

«Ceremonijā piedalīsies oficiālie pārstāvji un uzņēmēji ne tikai no Latvijas, bet arī no Krievijas,» informē uzņēmuma biroja administratore Tatjana Mitina, neprecizējot dalībnieku vārdus un amatus.

Paredzēts, ka rūpnīca atradīsies Aviācijas ielā 2a.

Jau ziņots, ka pagājušā gada septembrī Krievijas uzņēmums «UralVagonZavod» ar Jelgavas pašvaldību parakstījis vienošanās protokolu, kas rūpnīcas izbūvi paredzēja jau šopavasar. Gadā tajā varēs saražot vismaz 2000 vagonu, iepriekš solīja uzņēmuma pārstāvji.

Savukārt pašvaldība uzņēmumam apsolījusi nodrošināt infrastruktūru, izbūvējot Aviācijas ielas turpinājumu. Aprīļa Domes sēdē apstiprinātais projekts liecina, ka paredzēts izbūvēt jaunu Aviācijas ielas posmu un rekonstruēt Aviācijas un Cukura ielas posmus, kā arī izbūvēt apvienoto gājēju un velosipēdistu celiņu gar vienu ielas pusi, ielas apgaismojumu, lietus ūdens savākšanas sistēmu, ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, sabiedriskā transporta pieturvietas, automašīnu stāvvietas un  uzstādīt satiksmes organizēšanas aprīkojumu. Projekta izmaksas tiek lēstas pusmiljona apmērā.