ZZ.lv ARHĪVS

Zanei Tīrumniecei – jauns Latvijas rekords

Maija Laizāne

2013. gada 9. maijs 20:12

745
Zanei Tīrumniecei – jauns Latvijas rekords

Septiņas medaļas individuāli, bronza stafetē, viens Latvijas un divi mūsu pilsētas rekordi – tāds ir Jelgavas Specializētās peldēšanas skolas audzēkņu guvums starptautiskajā peldēšanas sprinta festivālā Anīkšos, Lietuvā.

Kā informē skolas direktore Zelma Ozoliņa, sacensībās piedalījās peldētāji no Lietuvas, Igaunijas, Moldovas, Baltkrievijas, Latvijas – kopumā ap 600 sportistu. Daudzi jelgavnieki šajā konkurencē iekļuva katras distances sešu labāko finālistu skaitā, bet trīs mūsējie individuāli un 7 x 50 metru brīvā stila stafetes komanda tika arī pie dažāda kaluma medaļām.Zane Tīrumniece, izcīnot zelta medaļu, laboja pašai piederošo Latvijas rekordu 50 metros uz muguras un līdz ar to arī Jelgavas rekordu. Vēl Zanei sudraba medaļa tāda paša garuma distancē tauriņstilā un bronza brīvajā stilā. 

Deniss Komars ar jaunu Jelgavas rekordu 50 metros brasā izcīnīja zelta medaļu 15 – 16 gadu vecuma grupā, sasniedzot arī jaunu pilsētas rekordu absolūtajā vecuma grupā vīriešiem. Denisa kontā arī sudrabs 100 metros brasā, bet Jānim Maniņam vīriešu konkurencē sudraba medaļa 100 metros un bronza 50 metros tauriņstilā.

Bronzas medaļnieku stafetes komandā startēja Maksims Minakovs, Viktorija Gedroviča, Ēriks Treivass, Selīna Kalnišķe, Jevgenijs Boicovs, Z.Tīrumniece un Jānis Freimanis. Peldētājus sacensībām gatavoja treneres Astra Ozoliņa, Anželika Paegle, Jeļena Visocka un Inga Arnīte.