ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Seniori Eiropas dienu atzīmē sportiskā garā

Maija Laizāne

2013. gada 9. maijs 11:43

5320
FOTO: Seniori Eiropas dienu atzīmē sportiskā garā

«Sveiki, nūjotāji!» kuplo dalībnieku ierindu šorīt pie 6.vidusskolas uzrunāja Jelgavas Pensionāru biedrības vadītāja Marija Kolneja. «Es't sveiks!» teju simtbalsīgā atbilde nepārprotami liecināja, ka Eiropas diena sākusies sportiski možā garā.

Kā portālam zz.lv atklāja nūjošanas festivāla iniciatore M.Kolneja, biedrības rīcībā ir ap 60 nūju komplektu, kas nodoti Jelgavas senioru rīcībā, un aktīvi tiek likti lietā arī individuālos veselības treniņos ikdienā, bet reizi gadā biedrība rīko kopīgu pasākumu. «Iepriekš tas notika rudenī, apvienojot ar izbraukumu dabā, bet šogad izlēmām realizēt pašvaldības atbalstītu un Eiropas dienai veltītu projektu,» M.Kolneja stāsta, ka uzaicinājumam piedalīties atsaukušies arī Jelgavas novada un Talsu seniori, līdz ar to šorīt Pārlielupē bija gaidīti vairāk  par simts nūjotāju.

Vispirms – iesildīšanās instruktores, Latvijas Tautas sporta asociācijas vadītājas Gaļinas Gorbatenkovas vadībā. Brīdi vēlāk kopīgi tiek noskaidrots, kā pareizi turēt nūjas un paša nūjotāja stāju. Tad pēc neliela apļa tuvējā meža takā maršruts virzās uz 4.vidusskolu, kur pēc programmas fiziski aktīvās daļas paredzētas pusdienas, «Europa Direct» informācijas centra vadītājas stāstījums par Eiropas dienas vēsturi un tradīciju, arī skolas audzēkņu koncerts.

Foto: Agris Samcovs