ZZ.lv ARHĪVS

Jauniešu centra «Ziedkalne» bijušā direktora lietu par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu atliek līdz maija vidum

LETA

2013. gada 8. maijs 16:03

908
Jauniešu centra «Ziedkalne» bijušā direktora lietu par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu atliek līdz maija vidum

Jelgavas tiesa līdz 14.maijam atlikusi krimināllietas skatīšanu, kurā garīgi slimo jauniešu sociālās aprūpes centra (SAC) «Ziedkalne» bijušais direktors Andrejs Nīmanis apsūdzēts par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu ar mazgadīgām personām, aģentūra LETA uzzināja tiesā.

Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa aģentūru LETA informēja, ka saistībā ar tiesneša prombūtni lieta šodien netika skatīta un tā nozīmēta skatīšanai slēgtā sēdē 14.maijā.

Kā ziņots, šīs lietas izskatīšana pagājušā gada decembrī tika atlikta, jo slimības dēļ uz tiesas sēdi neieradās eksperts. Patlaban šajā atjaunotajā tiesvedībā turpinās tiesas izmeklēšana. Iepriekš lietas izskatīšana tika atlikta, jo bija nepieciešama viena liecinieka piespiedu atvešana uz tiesu.

«Ziedkalnes» bijušais direktors un bijušais Vilces pagasta deputāts Nīmanis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas - par atkārtotu vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tā izdarīta, cietušajai personai atrodoties bezpalīdzīgā stāvoklī.

2005.gada decembrī Jelgavas rajona prokuratūra sāka kriminālprocesu par Nīmaņa, kurš tolaik bija SAC «Ziedkalne» direktors, seksuālu uzmākšanos iestādes klientiem, kā dēļ Labklājības ministrija viņu atstādināja no amata, lai nenodarītu kaitējumu trešo personu drošībai, veselībai un viņu interesēm.