ZZ.lv ARHĪVS

Mākslas skolas audzēkņi dāvina Andrejam Ģērmanim «pabeigtus» mākslinieka pašportretus (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 8. maijs 13:33

1082
Mākslas skolas audzēkņi dāvina Andrejam Ģērmanim «pabeigtus» mākslinieka pašportretus (ar foto)

Jelgavas Mākslas skolā iekārtotajā gleznotāja Andreja Ģērmaņa gleznu izstādē otrdien viesojās pats mākslinieks. Gatavojoties šai tikšanās reizei, skolas audzēkņi bija īpaši pastrādājuši – izstādē apskatāmajam A.Ģērmaņa pašportretam, kur mākslinieks savam apģērbam nav piešķīris krāsas, skolēni veidojuši daudzkrāsainas variācijas.

Nav vietas uztraukumam, ka Jelgavas Mākslas skolas audzēkņi nezināmu motīvu dēļ būtu ķērušies pie oriģinālā mākslas darba «uzlabošanas» – ideja tehniski pavairot A.Ģērmaņa pašportreta kontūras, lai audzēkņi tās varētu izmantot atbilstoši labi zināmajam principam «izkrāso pats!», radusies skolas direktorei Andai Stankevičai un pedagoģei Ilzei Ezerniecei.

Pats gleznotājs Andrejs Ģērmanis par šādu dāvanu bija manāmi pārsteigts un izskatījās arī visai apmierināts, tāpat kā par krēslu, ko arī saņēma dāvinājumā no skolas. Savukārt Jelgavas Mākslas skolas bibliotēka kļuva bagātāka ar A.Ģērmaņa reprodukciju albumu. 

Tika arī apspriesta iespēja audzēkņiem kopā ar gleznotāju vasarā sarīkot kopīgu plenēru pie jūras, jo A.Ģērmanis ir Jūrmalas mākslinieks.Andreja Ģērmaņa darbu izstādi Jelgavas Mākslas skolā var apskatīt līdz maija beigām – tradīcija iepazīstināt skolēnus un mākslas interesentus ar profesionālu mākslinieku daiļradi ir skolas vadības mērķtiecīgi kopta tradīcija.

Foto: Agris Samcovs