ZZ.lv ARHĪVS

Briselē jūsmo par «Svētes maizi»

www.zz.lv

2013. gada 8. maijs 09:12

997
Briselē jūsmo par «Svētes maizi»

4.maijā Briselē notika Briseles pilsētas svētki, kuros piedalījās arī vienīgais Latvijas pārstāvis – maizniekmeistars Jānis Dāvids ar savu «Svētes maizes» komandu. Visas dienas garumā uzņēmums priecēja vietējos iedzīvotājus ar garšīgo Latvijas maizi, kas atšķiras no Beļģijā nopērkamajām atšķirīgo sastāvdaļu – rudzu miltu – dēļ.

Šogad Eiropas Komisija vēlējās arī vizualizēt savu saukli «Vienoti dažādībā», parādot, cik dažādi ir dalībvalstu maizes izstrādājumi, taču vienlaikus šis produkts vieno visas valstis, skaidro Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvniecības Briselē vadītāja Agita Kaupuža.

Maizes svētkos tika aicināti piedalīties visu dalībvalstu pārstāvji – maizes un to produktu ražotāji –, lai popularizētu savas valsts īpašos produktus, to gatavošanas veidus un tradīcijas. J.Dāvids atklāja, ka šis «Svētes maizes» divu gadu darbības laikā ir jau otrais starptautiskais pasākums, kurā viņa nelielais uzņēmums veiksmīgi piedalās. «Man gribas parādīt mūsu maizi arī citās valstīs, un cilvēki to novērtē,» motivāciju savai enerģiskajai darbībai atklāj viņš. 

Par Latvijas maizes garšu sajūsmināta arī pasākuma rīkotāja Mariona Volfera: «Latviešu maizes garša ir brīnišķīga! Pacienāju arī savus draugus, un viņi visi ir sajūsmā!»