ZZ.lv ARHĪVS

Foto: Rokskolas audzēknis kļuvis par gada labāko ģitāristu

Gaļina Kudrjavceva

2013. gada 7. maijs 16:33

7204
Foto: Rokskolas audzēknis kļuvis par gada labāko ģitāristu

Pagājušās nedēļas nogalē notikušajā klasiskās ģitārspēles konkursa «Latvijas gada ģitārists 2013» finālā uzvaras laurus vienā no vecuma grupām plūcis BJMK rokskolas audzēknis Artūrs Dāvis Ābele, kurš piektdien kopā ar kolēģiem piedalīsies konkursā Šauļos.

Konkursa finālā pulcējās izcilākie Latvijas jaunie klasiskie ģitāristi, kas jau piedalījušies reģionālajās atlases kārtās Latgalē, Vidzemē, Kurzemē un Zemgalē. Reģionālajās atlases kārtās kopumā piedalījās gandrīz 100 ģitāristi vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem, no kuriem kompetenta žūrija finālam dažādās vecuma grupās izvirzījusi 32 ģitāristus.

A grupā, kurā startēja bērni vecumā līdz desmit gadiem, par labāko atzīts Ņikita Ļaševičs no Bolderājas Mūzikas un mākslas skola, jelgavnieks Artūrs Dāvis Ābele spēlēja B grupā (10 – 11 gadi), C grupā (12 – 14 gadi) labākais bija Miks Akots no Alsungas Mūzikas skolā, bet D grupā – vecumā līdz 18 gadiem – Justīne Ručinska no Rēzeknes Mūzikas vidusskolas. 

Konkursā piedalījušies arī Jelgavas Mūzikas vidusskolas skolēni.

BJMK rokskolas pārstāve Ieva Reinberga skolas audzēkņa panākumus vērtē kā ļoti labus. Viņa arī informē, ka konkursa uzvarētājs kopā ar vēl diviem jauniešiem – Kārli Gabaliņu un Indaru Markotu – piektdien un sestdien piedalīsies konkursā Šauļos.

Foto: Ruslans Antropovs