ZZ.lv ARHĪVS

Skvošs. Māte un dēls pārved medaļas no čempionātiem Eiropā

www.zz.lv

2013. gada 7. maijs 14:20

575
Skvošs. Māte un dēls pārved medaļas no čempionātiem Eiropā

Latvijas sieviešu skvoša izlase, kurā spēlēja arī jelgavniece Baiba Lulle, no 1. līdz 4.maijam Amsterdamā notikušajā Eiropas komandu čempionātā izcīnījusi godalgoto trešo vietu trešajā divīzijā. Tikmēr Latvijas junioru čempions, Jelgavas 4.vidusskolas 2.klases skolnieks Pauls Rozenvalds uzvarēja savas vecuma grupas trīs skvoša turnīros Polijā un Vācijā.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasi pārstāvēja trīs Latvijas stiprākās dāmas – Latvijas čempione, liepājniece Ineta Mackeviča, vicečempione, jelgavniece B.Lulle un juniore Liene Rieba no Madonas. Latvijas komanda piekāpās pieredzējušajai Maltas izlasei, kura uzvarēja šajā grupā, un polietēm, kurām sudrabs. Pirmo uzvaru Latvijas komandai izdevās izcīnīt jau pirmajā mačā pret Krievijas izlasi (2:1), bet pēdējās divās turnīra dienās ar 3:0 pārspētas tika horvātietes un ar 2:1 – slovēnietes. Šis Latvijas skvoša izlasei ir augstākais panākums komandu turnīros – līdz šim nedz sieviešu, nedz vīriešu izlasēm medaļas savā divīzijā izcīnīt nebija izdevies.Kamēr mamma B.Lulle spēlēja Amsterdamā, viņas dēls P.Rozenvalds pēc uzvaras Latvijas čempionātā skvošā junioriem U13 un arī U19 grupā pārbaudīja savus spēkus Polijā un Vācijā. 

Astoņgadīgais P. Rozenvalds uzvarēja visos trijos turnīros, kuros piedalījās - Sosnoviecā, Berlīnē un Poznaņā, informē jaunā sportista tēvs Kristians Rozenvalds. Uz Poliju un Vāciju Pauls devās kopā ar tēvu un māsu, ar mašīnu sešās dienās nobraucot 3174 kilometrus.

«Īpaši izceļami ir abi Polijā notikušie turnīri, jo Polijā skvošs pašlaik tiek uzskatīts par visstraujāk augušo sporta veidu, un tieši Poznaņā un Krakovā, kas atrodas netālu no Sosnovieces, ir radīta vislabākie apstākļi jauniešiem nodarboties ar šo sporta veidu. Abos turnīros piedalījās jaunieši no citām pilsētām un reģioniem. Pauls tajos piedalījās nevis savā U9 vecuma grupā, bet U11, kurā viņš varēs startēt vēl vismaz divus, trīs gadus,» skaidro K.Rozenvalds.

Visās notikušajās sacensībās savā vecumā grupā Pauls bija pārliecinoši labākais, uzvarēdams visas spēlēs un nezaudējot ne geimu, turklāt vairākus no tiem uzvarot arī 11:00.

Berlīnē 4.maijā Pauls piedalījās turnīrā «Oliver Berlin Brandenburg Jugendmeisterschaft 2013», kur uzvarēja savā, U9 vecuma grupā. Vienlaikus tur notika arī «Frisch&Faust Tiefbau» kausa izcīņa, kurā piedalījās visi jaunieši, neatkarīgi no dzimuma un vecuma, tai skaitā arī U19. Šajās sacensībās Pauls izcīnīja piekto vietu, zaudējot tikai vienu spēli ceturtdaļfinālā spēcīgai septiņpadsmitgadīgai jaunietei, vienlaikus aiz sevis atstājot daudzus par sevi vecākus bērnus, kas relatīvi ir pat augstāk vērtējams sasniegums nekā pirmās vietas sava vecuma grupu sacensībās.

Savu Eiropas sacensību tūri Pauls noslēgs 11.maijā Helsinkos, piedaloties «Hartwall Jaffa Cup» sacensības, kur dalību pieteikuši jau vairāk nekā 20 spēcīgākie Somijas U11 skvoša spēlētāji, bet pēc sacensībās dosies skatīt Latvijas un Vācijas hokeja izlašu maču.

Foto: no sportistu albuma