ZZ.lv ARHĪVS

FOTO: Neatkarības dienai veltīts sarīkojums Ģ.Eliasa muzejā

Uldis Veilands

2013. gada 3. maijs 18:23

1331
FOTO: Neatkarības dienai veltīts sarīkojums Ģ.Eliasa muzejā

Kamēr ap netālu esošo Sv.Trīsvienības baznīcas torni aktīvi darbojās jaunās tūrisma sezonas popularizētāji, Ģ.Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejā notika Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīts sarīkojums «Ieklausies vēstures soļos».


Sarīkojuma, ko vadīja muzeja direktores vietnieks zinātniskajā darbā Gints Putiķis, mērķis bija, atskatoties uz 1990.gada notikumiem, pavērtēt 23 gados padarīto un nedaudz ielūkoties arī nākotnē. Jeb, kā atceroties iepriekšējās dienas sarunu pie Valsts prezidenta valsts simbolu sakarā, atgādināja Jelgavas Domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš, – simbolu uzdevums ir atgādināt par pagātni, mūsu – gādāt par nākotni.


Diemžēl akadēmiķa slimības dēļ pasākumā izpalika daudzu gaidītā Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Senāta priekšsēdētāja Jāņa Stradiņa uzstāšanās, viņa vietā ar domām par aizvadīto 23 gadu lomu  mūsu valsts vēsturē dalījās LZA Senāta locekle akadēmiķe Baiba Rivža.


Bet ne mazāk par runām jauno valsti apliecināja Jelgavas Mūzikas vidusskolas audzēkņu priekšnesumi. Sākot ar deviņgadīgo koklētāju Megiju Bruci, kura dzīvojusi tikai neatkarīgā Latvijā un nu gatavojas nozīmīgai starptautiskai turnejai, beidzot ar vokālo trio, kura dalībnieces droši vien ir tikai nedaudz jaunākas par valsti. Noslēgumā viņu izpildījumā skanēja Elīnas Ziemeles dziesma «Manai Latvijai». Arī tas par kaut ko liecina, jo trio, izmantojot meiteņu vārdus, varētu nosaukt  arī kā «Marija un 2 Jeļizavetas».

Foto: Agris Samcovs