ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. Zelts atkal īstajās «Ķepās» (ar foto)

Uldis Veilands

2013. gada 28. aprīlis 16:57

9167
Basketbols. Zelts atkal īstajās «Ķepās» (ar foto)

Pilsētas 2013.gada atklātā čempionāta finālspēlē starp «Ķepām» un «Valauto» svētdien netrūka ne asas intrigas, ne dramatiskas spriedzes, kas izpaudās pat nelielā «pagrūstīšanās» procedūrā, par ko katras komandas spēlētājs saņēma pa nesportiskai piezīmei. Minimāla uzvara tomēr «Ķepām» – 65:64, kas  2012.gada nogalē izcīnītajam Jelgavas SSC kausam nu pievieno arī pilsētas čempionu titulu.

Visai spraigas, bet bez pārsteigumiem, izvērtās jau pusfināla cīņas sestdien, kad «Ķepas» ar 80:69 pārspēja «Ekskursija.lv» komandu, bet «Valauto» bija pārāks (78:61) pār iepriekšējiem pilsētas čempioniem – «Doks» vienību.

Svētdien atmosfēra Jelgavas Sporta hallē sāka karst jau mačā par trešo vietu, kad «Ekskursija.lv» ne bez pūlēm ar 76:66 uzvarēja «Doku». Starpbrīdī pirms lielā fināla atraktivitāti visam pasākumam piešķīra ne vien karsējmeiteņu priekšnesumi, bet arī labāko trīspunktu metēju konkurss, kura finālā pieredzējušais Ainis Lagzdiņš («Ekskursija.lv») pieveica Jāni Bērziņu («Valauto»).

Pats lielais fināls sākās ar neierasti lielu vienas komandas pārsvaru – 5.minūtē tablo jau rādīja 10:1 «Ķepu» labā.. Tad par relatīvo neveiksmi tālmetienu finālā sāka revanšēties Jānis Bērziņš, un pēc vairākiem viņa trejačiem spēles gaitā vadībā jau (18:17) «Valauto». Pēc pirmajām desmit minūtēm 23:20 vadībā tomēr «Ķepas». Trīs punktu starpība saglabājas arī pēc otrās ceturtdaļas – 43:40.

«Ķepas» sava vienīgā galvenā trenera Edgara Krūmiņa vadībā nelielu vadību (ar atsevišķiem izņēmumiem) saglabā visu spēles laiku, bet «Valauto», kur trenerim Gatim Justovičam un kapteinim Jānim Tiltiņam taktiskus un stratēģiskus padomus neliedz arī Kaspars Vilcāns, apvienojot prātus un spēkus, izdodas neļaut pretiniekiem atslābt ne uz brīdi. Matīss Rozītis («Ķepas») un Raivis Upe («Valauto») attiecības sāk risināt pat ne visai basketboliskiem paņēmieniem. Spriedze saglabājās līdz pat beigām, un, ja «Valauto» basketbolists pēdējā minūtē būtu precīzāks soda metienu izpildē... Bet tas ir no «varbūt» kategorijas – ja godīgi, tad lielāko daļu spēles pavedienu tomēr pārvaldīja «Ķepas».

Un tā – par Jelgavas 2013.gada čempioniem basketbolā kļuva: Juris Brūveris, Edgars Smirnovs, Māris Masaļskis, Oskars Jēkabsons, Valentīns Matusēvičs, Juris Zakenfelds, Dainis Dābols, Matīss Rozītis, Jānis Gutāns, Artūrs Ausējs, Armands Seņkāns, Ivars Grasmanis, Madars Grasmanis. Treneris – Edgars Krūmiņš, par labākajiem spēlētājiem atzina M.Rozīti un J.Gutānu («Ķepas»), Jāni Bērziņu un Pēteri Proli («Valauto»), Edgaru Tramdaku un Arti Lindi («Ekskursija.lv»), Uldi Ēberi («Doks»).

Par otrās grupas labāko vienību kļuva «SC Group», kas mazajā finālā ar 76:73 pievārēja «Olaini». Trešo vietu, ar 58:53 pieveicot «Rokijus», izcīnīja «Armets» basketbolisti.

Foto: Ruslans Antropovs, www.rusantro.com