ZZ.lv ARHĪVS

Ar mājinieku uzvaru skolu basketbols noslēdzas Jelgavā

www.zz.lv

2013. gada 28. aprīlis 12:21

883
Ar mājinieku uzvaru skolu basketbols noslēdzas Jelgavā

Jelgavā risinājās Latvijas Skolēnu 66.spartakiādes finālsacensības basketbolā 1997. – 1998.gadā dzimušo grupā zēniem un meitenēm. Jelgavu sacensībās meiteņu konkurencē pārstāvēja 4.vidusskola komanda.

Jelgavnieces pirmajā spēlē ar rezultātu 34:22 pārspēja Ventspils 1.ģimnāzijas komandu. Otrajā spēlē jelgavnieču pretinieces bija no Cēsu Valsts ģimnāzijas. Arī šī komanda tika pārspēta ar rezultātu 36:20. Pēdējā spēle ar Rīgas 66.Speciālās vidusskolas meitenēm izšķīra, kas būs spartakiādes čempiona komanda. «Spēle izvērtās saspringta. Neviena no komandām neguva pārsvaru līdz pat otrā puslaika devītajai minūtei, kad jelgavniecēm izdevās gūt divu punktu pārsvaru. Pretinieces atbildēja ar trim nesekmīgiem uzbrukumiem, bet pēdējās sekundēs jelgavnieces ieguva četru punktu pārsvaru un uzvarēja», spēli vērtē Latvijas Skolu sporta federācijas viceprezidents Andris Lukss. Komandā spēlēja: Alise Midre, Anete Stūrmane, Inese Trušele, Elīna Indāre, Krista Velme, Vita Bernāte, Zane Brakovska, Katrīna Kārkle un Sindija Smirnova.

Savukārt Cēsīs sacentās 1993.–1996.gadā dzimušo grupa. Jauniešu sešu komandu konkurencē Jelgavu pārstāvēja Valsts ģimnāzijas komanda, kas izcīnīja ceturto vietu.