ZZ.lv ARHĪVS

Valsts policija atvainojas Jelgavas ārstei par kļūdu Sodu reģistrā un veic dienesta pārbaudi

LETA

2013. gada 26. aprīlis 15:15

1631
Valsts policija atvainojas Jelgavas ārstei par kļūdu Sodu reģistrā un veic dienesta pārbaudi

Valsts policija atvainojas Jelgavas ārstei un politisko partiju apvienības «Saskaņas centrs» (SC) deputāta kandidātei Jelgavas pilsētas domes vēlēšanās Natālijai Ērglei par kļūdaino informāciju Sodu reģistrā, kas nepatiesi viņai uzrādīja sodāmību.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte aģentūrai LETA skaidroja, ka konkrētā situācija bija radusies VP darbinieka kļūdaini ievadītās informācijas dēļ, norādot sistēmā nepareizu personu ar tādu pašu vārdu un uzvārdu, bet citu personas kodu.

Kļūda ir figurējusi tikai elektroniskā veidā. Lietas materiālos informācija par šo personu ir bijusi pareiza, skaidroja VP pārstāve.

Par šo gadījumu Valsts policija ir sākusi dienesta pārbaudi. 24.aprīlī tika nosūtīta vēstule Jelgavas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam Jānim Dēvicam ar apliecinājumu, ka attiecībā pret vēlēšanu sarakstā minēto personu nav attiecināmi Republikas pilsētas domes un novadu domes vēlēšanu likuma ierobežojumi.

«Valsts policija atvainojas par notikušo un apliecina, ka turpmāk īpaši rūpīgi sekos tam, lai izslēgtu šādu gadījumu atkārtošanos,» pauda Juberte.

Kā ziņots, SC deputātu kandidāte Jelgavas pilsētas domes vēlēšanām ārste Ērgle uz brīdi tika izslēgta no kandidātu saraksta saistībā ar Sodu reģistra informāciju par viņas sodāmību, kas izrādījusies kļūda.