ZZ.lv ARHĪVS

Novada bigbends ar panākumiem atbrauc no starptautiskā kultūras festivāla Rumānijā

www.zz.lv

2013. gada 26. aprīlis 10:12

687
Novada bigbends ar panākumiem atbrauc no starptautiskā kultūras festivāla Rumānijā

No 19. līdz 21.aprīlim Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbends Raita Ašmaņa vadībā piedalījās kultūras festivālā «Tulpju simfonija», kas norisinājās Pitešti pilsētā, Ardžes apgabalā Rumānijā. 

Bigbends uzrādījis augstu māksliniecisko līmeni koncertos, bet divas tā dalībnieces izcīnījušas godalgas mūzikas konkursā «Pavasara māksla», kas norisinājies festivāla laikā.

Jaunieši piedalījās gan svētku gājienā, gan sniedza vairākus koncertus, kas bigbendam bija pirmā starptautiskā pieredze tā nepilnu divu gadu pastāvēšanas laikā. Festivālā notikušajā mūzikas konkursā «Pavasara māksla» divas bigbenda dalībnieces - Kitija Šķupele (klavieres) un Sofija Čerņavska (flauta) - izcīnīja pirmās pakāpes diplomus un kausu.

Vērtējot bigbenda dalību festivālā, tā vadītājs Raitis Ašmanis uzteic jauniešu labo sagatavotību un līmeni, kāds sasniegts kopš bigbenda izveides «Mūsu mūzikas skolu sistēma labi sagatavo jauniešus, kas redzams tieši dalībā starptautiskā festivālā. Kopš bigbenda izveides esam strauji izauguši, ko pierāda labā līmenī nospēlētais koncerts 45 minūšu garumā lielas auditorijas priekšā – tas nav tas, ar ko jaunieši mūzikas apguvē sastopas ikdienā. Domāju, ka pieredze, ko jaunieši ieguvuši, ir augstu vērtējama un noderīga tālākiem sasniegumiem,» norāda R.Ašmanis

Jau ziņots, ka, piedaloties Latvijas izglītības iestāžu instrumentālo ansambļu un instrumentālo kolektīvu festivālā šā gada sākumā, Jelgavas novada un pilsētas jauniešu bigbends izcīnīja pirmās pakāpes diplomu džeza kolektīvu grupā.