ZZ.lv ARHĪVS

«Saskaņas centrs»: Sodu reģistra nolaidība deputāta kandidāti padara par noziedznieci

www.zz.lv

2013. gada 25. aprīlis 12:07

1240
«Saskaņas centrs»: Sodu reģistra nolaidība deputāta kandidāti padara par noziedznieci

Politisko partiju apvienības «Saskaņas centrs» Jelgavas biedri gaida atvainošanos no valsts iestādēm par Jelgavas Domes deputātu kandidātes Natālijas Ērgles iekļaušanu tiesāto personu sarakstā.

Pieļaujot šokējošu kļūdu, Sodu reģistrs pēc notiesājoša sprieduma savā datu bāzē iekļāvis nevis tiesāto personu, bet gan vārda un uzvārda «māsu» no Jelgavas. Par bez vainas vainīgo tika padarīta «Saskaņas centra» biedre un Jelgavas pilsētas poliklīnikas audiologopēde N.Ērgle, skaidro politiskās organizācijas pārstāvji. Tikai pēc aktīvas deputāta kandidātes neiedomājamā kļūda tika izlabota.

«Tas ir bezprecedenta gadījums, kas faktiski atspoguļo bardaku, kāds iemājojis augstākajās iekšlietu sistēmas struktūrvienībās. Ja Natālija Ērgle nebūtu kandidējusi vēlēšanās, visticamāk nebūtu uzzinājusi ne faktu par savu datu iekļaušanu sodu reģistrā, ne informāciju par fiktīvu sodāmību, kas būtiski ietekmē cilvēka dzīvi. Tā ir ne vien atsevišķu darbinieku klaja nolaidība, bet arī sistēmisks haoss, kas pieļauj personas datu iekļaušanu šādā reģistrā, neparedzot informācijas sniegšanu iesaistītajai pusei. Mēs sagaidām atvainošanos un atbildību no iesaistīto institūciju puses,» atzīst saraksta līderis Jelgavā Ivars Jakovels.