ZZ.lv ARHĪVS

LTV priekšvēlēšanu diskusiju Jelgavā vadīs Rēders un Spriņģe

LETA

2013. gada 23. aprīlis 20:51

616
LTV priekšvēlēšanu diskusiju Jelgavā vadīs Rēders un Spriņģe

Pašvaldību priekšvēlēšanu diskusijas «Izvēlies nākotni!» Latvijas Televīzijā (LTV) vadīs Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra «Re:Baltica» vadītāja, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas pasniedzēja Inga Spriņģe un LTV žurnālists, debašu raidījuma «Sastrēgumstunda» vadītājs Gundars Rēders, biznesa portālu Nozare.lv informēja Latvijas Televīzijas pašreklāmas redaktore Laura Brokāne.

«Priekšvēlēšanu diskusiju raidījumos būs iespēja interesanti un izsmeļoši informēt skatītājus par svarīgāko, kas jāņem vērā, gatavojoties vēlēšanām. Dosimies uz dažādām pilsētām pie potenciālajiem mēra amatu kandidātiem un ceram, ka izdosies parādīt, cik radoši un mērķtiecīgi viņi domā. Viens no galvenajiem uzdevumiem šajā ciklā būs saskatīt topošo amatpersonu domu gaitu aiz skaistajiem priekšvēlēšanu tekstiem,» stāsta Spriņģe.

Savukārt Rēders uzsver, ka diskusiju mērķis ir palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātu izvēli, kas nebalstās tukšos solījumos un iespaidīgās runās: «Vēlamies, lai viņi pieņem lēmumu, ņemot vērā reālus faktus. Runājot sporta terminoloģijā, «Izvēlies nākotni!» būs kā maratons, arī liels profesionāls izaicinājums un iespēja strādāt ar brīnišķīgiem kolēģiem.»

Diskusiju cikls sāksies 8.maijā ar ievadraidījumu studijā - sarunu ar ekspertiem, politiķiem un sabiedrības pārstāvjiem par šo vēlēšanu nozīmīgiem aspektiem un kritērijiem, kas jāvērtē vēlētājam, izvēloties savu vietējo varu.

Izbraukuma diskusijas ar skatītāju piedalīšanos aptvers visus vēlēšanu apgabalus - Zemgali, Kurzemi, Vidzemi, Latgali un Rīgu. Katrā vēlēšanu apgabalā par raidījuma vietu ir izraudzīta pilsēta ar lielāko iedzīvotāju skaitu. Priekšvēlēšanu diskusijas notiks 15.maijā Daugavpilī, 20.maijā Liepājā, 22.maijā Jelgavā un 29.maijā Jūrmalā. Galvaspilsētai Rīgai ir atvēlētas divas diskusijas - 13.maijā un 31.maijā.

Visas priekšvēlēšanu diskusijas «Izvēlies nākotni!» vienlaikus ar tiešraidi LTV 1.kanālā rādīs arī LTV 7.kanāls, sinhroni tulkojot krievu valodā un pārraidot ar surdotulkojumu. Tās būs skatāmas arī LTV interneta portālā www.ltv.lv.