ZZ.lv ARHĪVS

Basketbols. «Jelgava 2» Saldū zaudē un finālā neiekļūst

Uldis Veilands

2013. gada 23. aprīlis 12:38

193
Basketbols. «Jelgava 2» Saldū zaudē un finālā neiekļūst

LBL otrās divīzijas pusfinālā līdz divām uzvarām izšķirošās spēles risinājās pirmdien, jo līdz tam abos dueļos rezultāts bija 1-1. Saldū vietējais klubs ar 85:74 pieveica «Jelgava 2», arī Rīgā «VEF-LSPA» un «Ventspils augstskolas» sacensībā ar 90:85 pārāki bija mājinieki.

Spēle Saldū pirmdienas vakarā iesākās ar mājinieku pārsvaru, tomēr pēc jelgavnieku 12 punktu ofensīvas ceturtdaļas izskaņā vadībā izvirzījās Jāņa Vītola trenētie jelgavnieki – 18:13. Otrajā periodā minūtes laikā Saldus komanda guva septiņus punktus pēc kārtas un iegūto pārsvaru centās nosargāt. Artūrs Ausējs pusotru minūti līdz pārtraukumam atguva vadību viesiem, tomēr Jānis Līcītis un Sandris Vītols atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas un panāca 43:37 mājinieku labā. 

Otro puslaiku ar trīs punktiem iesāka A.Ausējs un jelgavnieki, tomēr turpinājumā viesu uzbrukums nespēja pārvarēt saldenieku aizsardzību. Mača izskaņā BK «Saldus» droši izpildīja soda metienus un izcīnīja uzvaru ar 85:74. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 26 punktiem bija Juris Patmalnieks, bet J.Līcīša kontā 22 punkti un 11 atlēkušās bumbas. «Jelgava 2» komandā rezultatīvākie bija A.Ausējs ar 29 un Mārtiņš Rugājs ar 24 punktiem (viņam arī 7 atlēkušās bumbas).

Rīgā regulārā čempionāta uzvarētāju «VEF-LSPA» un «Ventspils augstskolas» pusfināla duelī ar 90:85 pārāki bija mājinieki, izcīnot uzvaru pagarinājumā. Tādējādi LBL otrās divīzijas finālā par «mazajām» zelta medaļām sacentīsies abas regulārā čempionāta labākās komandas – BK «Saldus» un «VEF-LSPA».