ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Domes vēlēšanās būs deviņi deputātu kandidātu saraksti

LETA

2013. gada 22. aprīlis 22:14

2198
Jelgavas Domes vēlēšanās būs deviņi deputātu kandidātu saraksti

Jelgavas pilsētas vēlēšanu komisijā iesniegti deviņi deputātu kandidātu saraksti. Partija «Par dzimto valodu!» interesējās par tehniskām detaļām, taču sarakstu neiesniedza.

Jelgavas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Dēvics aģentūru LETA informēja, ka šodien vēlēšanu komisijā iesniegt sarakstu neviens neieradās, un pavisam Jelgavas pilsētas Domes vēlēšanās būs deviņi deputātu kandidātu saraksti.

Viņš skaidroja, ka pieņemti ir visi iesniegtie saraksti, vienīgi, Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) pārbaudot datus, pastāvot iespēja, ka no kāda saraksta varētu tikt izslēgts kāds atsevišķs kandidāts individuāli.

Iepriekš par darba laikiem un citiem tehniskiem jautājumiem Jelgavas vēlēšanu komisijā interesējās Vladimira Lindermana partijas «Par dzimto valodu!» pārstāvji, taču sarakstu tā arī neiesniedza, informēja Dēvics.

Pēc CVK datiem, deputātu kandidātu sarakstus Jelgavas pilsētas Domei iesniegusi partija «Vienotība», kur pirmais sarakstā ir tagadējais Jelgavas Domes priekšsēdētāja vietnieks Aigars Rublis, bet otrais ir VAS «Latvijas Valsts ceļi» valdes loceklis Jānis Lange.

Sarakstu iesniegusi arī politisko partiju apvienība «Saskaņas centrs» ar tās līderi Ivaru Jakovelu, kurš ir Rīgas Centrāltirgus mārketinga vadītājs.

Sarakstu iesniegusi arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kuras līderis ir tagadējais Jelgavas mērs Andris Rāviņš, bet aiz viņa - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras Jelgavas reģionālās nodaļas vadītāja Dace Olta, Jelgavas pilsētas Domes priekšsēdētāja vietnieks Vilis Ļevčenoks un citi tagadējie Jelgavas Domes deputāti no ZZS.

Iesniegts arī nacionālās apvienības ««Visu Latvijai!»-Tēvzemei un brīvībai/LNNK» saraksts ar tagadējo Jelgavas Domes deputātu Juriju Strodu vadībā, partijas «Reģionu alianse» saraksts ar Jelgavas Domes deputātu Daini Liepiņu vadībā.

Tāpat iesniegts Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas saraksts ar Jāni Čeveru vadībā, politiskās partijas «Alternative» saraksts ar SIA «Artende» valdes priekšsēdētāju Aivu Freimani vadībā un Latvijas Atdzimšanas partijas saraksts ar namu apsaimniekotāju Robertu Egli un viņa dēlu, sabiedrisko aktīvistu Aigaru Egli vadībā.

Pēdējā savu kandidātu sarakstu Jelgavas pilsētas Domes vēlēšanām iesniedza Reformu partija, kur vadībā ir 30 gadus vecais uzņēmējs Mārtiņš Vadzis, bet sarakstā ir arī Jelgavā sabiedrībā pazīstami cilvēki - fotomākslinieks Juris Zēbergs un Jelgavas 4.vidusskolas direktors Agris Celms.