ZZ.lv ARHĪVS

Gandrīz puse Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu jau ir izlēmuši, par ko balsos pašvaldību vēlēšanās

www.zz.lv

2013. gada 22. aprīlis 10:07

374
Gandrīz puse Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu jau ir izlēmuši, par ko balsos pašvaldību vēlēšanās

Šodien noslēdzas partiju sarakstu iesniegšana Centrālajā Vēlēšanu Komisijā (CVK) pašvaldību vēlēšanām. 47 procenti Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem jau ir izlēmuši, par ko balsos šajās pašvaldību vēlēšanās. 

To atklāj pētījumu aģentūras «TNS» sadarbībā aprīlī veiktais pētījums.

Salīdzinoši biežāk izvēli jau ir izdarījuši cittautieši, pilsoņi, kas ģimenē nerunā latviski, rīdzinieki, kā arī Rīgas reģionā dzīvojošie, informē «TNS» mārketinga vadītāja Laura Vendele.

Savukārt 43 procenti pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem atzīst, ka vēl līdz šim nav izlēmuši, par ko balsot pašvaldību vēlēšanās. Salīdzinoši biežāk izvēli nav izdarījuši pilsoņi vecumā no 18 līdz 29 gadiem, latvieši, cilvēki, kas ģimenē runā latviski, citu pilsētu iedzīvotāji, Vidzemes reģiona iedzīvotāji, kā arī iedzīvotāji ar ienākumu līmeni uz vienu ģimenes locekli no 101 līdz 200 latiem mēnesī.

Desmit procenti Latvijas ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem ir nolēmuši nepiedalīties vēlēšanās.

Aptauju pētījumu aģentūra veica no 16. līdz 18.aprīlim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 8050 ekonomiski aktīvos Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.