ZZ.lv ARHĪVS

Skolotāji Jelgavā pilnveido pavārmākslas prasmes (ar foto)

Lāsma Antoneviča

2013. gada 18. aprīlis 17:32

804
Skolotāji Jelgavā pilnveido pavārmākslas prasmes (ar foto)

«Pirkstēdieni bez kanapē». Šāds nosaukums bija dots meistarklasei, uz kuru šefpavāra Andra Rūmīša vadībā ceturtdien Jelgavas tehnikumā pirmo reizi bija pulcējušies 16 profesionālo izglītības iestāžu pavārmākslas skolotāji.

Profesionālās pilnveides semināra dalībnieki, kuri bija ieradušies ne tikai no Jelgavas, bet arī Zaļeniekiem, Saulaines, Dobeles, Apguldes, Liepājas, Vecbebriem un Rīgas, šefpavāra un Pavāru kluba valdes locekļa A.Rūmīša vadībā apguva astoņu sāļu un saldu uzkodu receptes. Piemēram, «Kartupelis ar siļķes tartaru un biešu pērli», «Tīģergarnele mango glazūrā», «Kazas siers ar rupjmaizes čipsi un smiltsērkšķu želeju» un «Karsti kūpināts lasis ar piparmētru jogurtu». Ēdienkartē bija iekļauts arī Maskarpones uzputenis ar bezē drumstalām un svaigām ogām.Jelgavas tehnikuma skolotāja Zaiga Miķelsone stāsta, ka meistarklase organizēta nolūkā, lai pasniedzēji, kuri māca viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu izglītības programmās, varētu gūt jaunas atziņas un pasniegt tās tālāk saviem audzēkņiem. Semināra programmā bija iekļauts arī uzņēmuma «Svētes maize» apmeklējums. Tur dalībnieki kopā ar diplomētu meistaru varēja no sākuma līdz beigām vērot un piedalīties maizes tapšanas procesā.